قرص لوراتادین Loratadin | ضد حساسیت | بخوریم یا نه؟

قرص لوراتادین یک داروی ضد حساسیت است و به شما تاکید می کنیم فقط در مواردی که پزشک برای شما تجویز کرده از آن استفاده کنید. هر چند قرص لوراتادین بر خلاف سایر داروهای آنتی هیستامین به آن شدت خواب آور نیست اما در مواردی دیده شده خواب آور است بنابراین پس از مصرف، هنگام رانندگی و کار با وسایلی که نیاز به هوشیاری دارند احتیاط کنید. از این نوع قرص در درمان یا کاهش نشانه های حالات آلرژیک استفاده می گردد. ما تلاش داریم در این مطلب برای شما عزیزان از قرص لوراتادین و تاثیرات آن بر حساسیت ها اطلاعاتی مفید ارائه داده و در پایان، در ویدیویی به زبان اصلی علت استفاده از این نوع قرص را بیان کرده ایم.

قرص لوراتادین

اگر این بیماری ها را دارید با پزشک مشورت کنید:

این نکته را یادآوری میکنیم که قبل از مصرف قرص لوراتادین در موارد ذیل با پزشک خود مشورت نمایید.

در صورت ابتلا به هرنوع بیماری به خصوص نارسایی های کبدی، بزرگی پروستات، گلوکوم، سابقه آریتمی قلبی و کاهش پتاسیم خون. سابقه حساسیت به لوراتادین یا داروهای دیگر، همچنین حساسیت به مواد دیگر از قبیل غذاها و رنگها. در صورت مصرف هر نوع داروی دیگر، در صورت بارداری و شیردهی.

می توان گفت که اکثر ما انسانها به نوعی از حساسیت به صورت دایم و یا به صورت فصلی مبتلا هستیم. گرچه می توان گفت که پاییز و بهار بیشترین فصول شایع حساسیت ها بوده و اولین روش درمان که تجویز می شود نیز استفاده از داروهای آنتی هیستامین است که به کاهش علایم حساسیت ها کمک شایانی می کند. قرص لوراتادین یکی از متداول ترین و کارآمد ترین قرص های آنتی هیستامین بوده که به راحتی نیز از طریق دستگاه گوارش جذب می شود. 

چه موقع لوراتادین را باید خورد؟

دسترسى به قرص لوراتادین به عنوان یک قرص ضد آلرژی و ضد حساسیت آسان است، چرا که بدون نیاز به نسخه پزشک به راحتى به دست بیماران مى رسد. این قرص معمولاً در بسته هاى ۲۰تایى عرضه مى شود. لوراتادین به راحتى از طریق لوله هاى گوارش جذب خون مى شود و بین یک تا سه ساعت پس از مصرف اثر درمانى اش شروع مى شود و معمولاً اوج خاصیت درمانى لوراتادین حدود ۸ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف آن است که بیمار به طور واضح اثرات بهبودى را در خود احساس مى کند.

قرص لوراتادین (Loratadine) با نام های تجارتی و اختصاری Clarityn Allergy ,Clarityn در بازار و داروخانه ها موجود و قابل خرید می باشد. در علم پزشکی قرص لوراتادین جزو طبقه بندی دارویی آنتی هیستامین ها (ضد حساسیت) قرار گرفته و بنا بر نظر پزشکان و متخصصان میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو کم و همچنین میزان وابستگی و اعتیاد به دارو نیز کم اعلام شده است. جالب است بدانید که برای تهیه قرص لوراتادین از داروخانه ها نیاز به نسخه پزشک نیست اما فقط کسانی که حالت های حساسیت دارند بهتر است از این دارو استفاده کنند.

قرص لوراتادین یک داروی ضد حساسیت قوی بوده که برای تسکین و تخفیف عطسه، آب ریزش بینی، خارش و سوزش چشم، بکار می رود. همچنین در درمان حساسیت های پوستی نیز مؤثر است. دس لوراتادین، فرآورده خرد شده لوراتادین است که برای درمان حساسیت های پوستی از آن استفاده می شود. لوراتادین به شکل قرص و محلول در داروخانه ها موجود بوده و طبق نظر پزشکان بهترین زمان مصرف دارو یک بار در روز و اندازه دوز مجاز مصرفی دارو لوراتادین (۱۰ میلی گرم در روز) و دس لوراتادین (۵ میلی گرم در روز) تایید شده است.

• چه افرادی لوراتادین نخورند؟!

 افرادى هستند که بر حسب شرایط ویژه شان مجاز نیستند قرص لوراتادین استفاده کنند:

زنان باردار: خانم هاى باردار باید حواسشان باشد که تنها لوراتادین نیست که برایشان ممنوعیت دارد بلکه هر ترکیبى که لفظ دارو را مى توان روى آنها نهاد برایشان خطر دارد و باید با احتیاط مصرف شود. در هر صورت خانم هاى باردار باید حتماً این دارو را با تجویز و مشورت پزشک مصرف کنند.

مادران شیرده: لوراتادین به دلیل ساختمان شیمیایى اش به داخل پستان ترشح و وارد ترکیب شیر مى شود. از این رو به مادران شیرده توصیه مى شود لوراتادین را حتى المقدور مصرف نکنند و در صورت داشتن یک بیمارى خاص در صورتى مجاز هستند لوراتادین مصرف کنند که حتماً زیر نظر پزشک متخصص باشند.

چگونگی تأثیر قرص لوراتادین

اثرات این دارو ظرف 2 ساعت پس از شروع درمان با دارو، در بدن ظاهر شده و ضمنا این اثرات مدت ۲۴ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن باقی می مانند. آنتی هیستامین ها مهار کننده اثرات هیستامین ها در بدن می باشند. از اثرات هیستامین در بدن می توان به آبریزش بینی و عطسه و قرمزی و اشک چشمها اشاره کرد که با خوردن داروهایی مثل قرص لوراتادین این اثرات دفع و از بین می روند. یاداور می شوم که مانند بسیاری از داروهای دیگر این دارو نیز باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترس کودکان نگهداری شود. مصرف این دارو را می توان به محض رفع نیاز، بدون هیچ مشکلی قطع نمود.

 *** این مقاله از مجله پزشکی آسان طب https://mag.asanteb.com کپی شده است ***

بیشتر بخوانید:

عوارض قرص آنتی هیستامین را بدانید

عوارص جانبی  قرص لوراتادین

قرص لوراتادین

قرص لوراتادین هم مانند سایر داروهای شیمیایی عوارض جانبی مخصوص به خود را دارد. اگر چه تمام این عوارض در یک فرد دیده نمی شود ولیکن در صورت بروز عوارضی مانند تب، گلودرد، خون ریزی با خون مردگی غیرعادی و ضعف یا خستگی غیرعادی بلافاصله با پزشک تماس بگیرد سایر عوارض جانبی به مرور زمان و تطبیق بدن با دارو از بین می رود به هرحال در صورت ادامه عوارضی نظیر تاری دید با هر گونه تغییر در بینایی، گیجی، کندی شدن ضربان قلب، افزایش حساسیت به نور آفتاب، کهیر، عصبانیت و هیجان غیر عادی پزشک خود را مطلع نمائید.

هشدار:

– هر چند این دارو بر خلاف سایر داروهای آنتی هیستامین زیاد ایجاد خواب آلودگی نمی نماید با این وجود از عکس العمل بدن خود نسبت به این دارو پیش از کار با ماشین آلاتی که نیاز به هوشیاری دارند اطمینان حاصل نمائید.

– در صورت مصرف همزمان سایر داروهای سیستم عصبی و یا فرآورده های حاوی الکل پزشک را مطلع نمائید.

– قبل از انجام هر گونه آزمون پوستی پزشک را از مصرف این دارو مطلع نمائید.

مقدار و نحوه مصرف قرص لوراتادین

 مقدار مصرف قرص لوراتادین در بزرگسالان و کودکان بزرگتر از 6 سال 10 میلی گرم روزانه می باشد. در صورت عدم وجود نارسائی کبدی و کلیوی در بزرگسالان و کودکان بزرگتر از 6 سال 10 میلی گرم جهت شروع درمان و در صورت نیاز به صورت متناوب تکرار می گردد.

مسمومیت: در صورت مصرف اتفاقی دارو بیش از مقادیر توصیه شده با پزشک متخصص تماس گرفته و یا بیمار را به بخش مسمومین منتقل نمائید.

یک پیشنهاد:

قرص سیناریزین Cinnarizine و اثر ضد حساسیت آن

شرایط نگهداری قرص لوراتادین

به گزارش آسان طب ، قرص لوراتادین باید در دمای زیر 30 درجه سانتیگراد، دور از نور و رطوبت و دور از دسترس اطفال نگهداری شود. این نوع قرص را در دستشویی، نزدیک ظرفشویی و دیگر مکانهای مرطوب نگذارید، زیرا حرارت و رطوبت می تواند باعث تجزیه دارو شود. داروهای تاریخ مصرف گذشته یا داروهایی را که دیگر نیاز ندارید، نگهداری نکنید.

  • قرص لوراتادین Loratadin یکی از انواع دارو است که خاصیت ضد حساسیت دارد.
  • یاداوری میکنیم این دارو را نباید خودسرانه استفاده کنید و حتما باید پزشک به شما تجویز کند.

نکات مهم در مصرف قرص لوراتادین

  • چون مفید بودن این دارو برای مصرف در دوران حاملگی به اثبات نرسیده است لذا بهتر است با پزشک مشورت شود.
  • مصرف دارو برای زنان شیرده چون دارو در شیر مادر ترشح میشود، لذا بهتر است با پزشک مشورت شود.
  • مصرف دارو برای بچه های زیر ۲ سال، مجاز نمی باشد ضمنا برای بچه های بزرگتر با کاهش دوز مصرفی مجاز دارو ضرورت دارد.
  • مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال اشکالی ندارد.
  • هر چند که قرص لوراتادین نسبت به بقیه آنتی هیستامین ها اثر خواب آلودگی کمتری دارد اما از کار با ماشین آلاتی که نیاز به هوشیاری کامل دارند دوری کنید.
  • اگر قصد انجام آزمایش پوستی دارید قبل از انجام آزمایش به پزشک اطلاع دهید.
  • دارو را 2 ساعت بعد از غذا مصرف کنید و تا 1 ساعت بعد از آن غذا نخورید.
  • لوراتادین را با آب سیب یا آب پرتقال مصرف نکنید زیرا اثر بخشی آن در خون را کاهش میدهد.
  • یادتان باشید که این دارو صرفا علایم حساسیت را از بین می برد و بیماری را درمان نمی کند.

علت استفاده از قرص لوراتادین Loratadin

‫3/5 ‏‫(4 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫11 دیدگاه ها

  1. من تو دوران بارداری مصرف کردم. پیش متخصص رفتم گفت اشکالی نداره تازه یه اسپری هم داد مخصوص بارداری بود. چه جوری میگین اشکال داره؟

  2. سلام دوستان عزیز،من قرص لوراتادین مصرف میکنم این جوری بهت تون بگم درکل سال من یه بار دچارحساسیت فصلی میشم هر وقت میرم دکتر لوراتادین با اسپره بینی. برام مینویسه زود توبدنم جذب میشه

  3. سلام.من سرفه های کوتاه دارم.نفسم گاه تنگ میشه.چند سال است عفونت سینوس دارم.دکترها میگن تو اشتباه میکنی عفونت نداری.ریه هایت الرژی دارند.لوراتادین دادند.ایا الرژی همان عفونت است.

  4. سلام اقای اشرفی من هم همین مشکل را دلشتم دکتر گفت اگزمای پوستی هست قرص سیتیزن و دو کرم کلوبتازول و دپانتکس 5درصد
    قرص سیتیزن هر شب
    و دو کرم رو مخلوط کرده و هر جا که خارش هست بمالید

  5. صمد آقا…یه راه حل اینه دستکش یکبار مصرف (لاتکس) داشته باشی هر وقت خارش شدید شد سریع بری دسشویی انگشت کنی خودت و بلکه از شر خارش رهایی پیدا کنید.

  6. سلام چند وقتیه خارش زیاد پوستی دارم حتی این خارش اطراف مقعد زیاد هست اوج اون شب هنگام خواب هست خارش در فصل سرما به اوج خودش میرسه حتی تو مهمانیها محل کار کلافه کرد منو چند وقت پیش مشکل معده داشتم دکتر گفتم و دکتر به من قرص لوراتادین داد ولی بازم خوب نشدم قرصو گذاشتم کنا ر الان کلافه شدم از دست خارش نمیدونم چیکار کنم

  7. سلام خسته نباشید .من حدود دوساله سینوزیت خیلی حاد دارم و در سینوسم یه کیست کوچک عفونی هستش به دکتر مراجعا کردم برام مصرف قرص زاکسیم و تلفست و مترو نیدازول رو تجویز کردند اما بعد از یک هفته که بهتر نشدم به دکتر دیگری مراجعه کردم و ایشون سه تا امپول سفازولین و قرص سیپروفلوکساسین و لوراتادین و مترونیدازول رو تجویز کردن الان سردرگم شدم نمیدونم چیکار کنم کدوم دارو رو مصرف کنم میخواستم از شما مشاوره و کمک بگیرم که شما مصرف کدوم دسته از این دارو هارو توصیه میکنید و بهتر میدونید . به شدت سینوسهام عفونت کرده ممنون میشه اگر راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا