خانه / پوست مو و زیبایی / گلیسیرین و خواص معجزه آسای آن

گلیسیرین و خواص معجزه آسای آن

گلیسیرین یا اصطلاح شیمی آن گلیسرول، گونه ای الکل مایع با نیروی جذب بالاست که در معرض هوا رطوبت محیط  را جذب پوست ‌کرده و به راحتی و در کمتر از یکربع به درون پوست نفوذ می کند. چون گلیسیرین یک مایع با قدرت بالای جذب رطوبت هوا است و در واقع عامل مرطوب کننده در انواع محصولات است.

 

گلیسیرین ظاهری روغنی و غلیظ ، شفاف دارد، که قابلیت حل شدن در آب را داراست و یکی از بهترین مرطوب کننده هایی به شمار می رود که از دیر باز مورد استفاده قرار گرفته و امروزه نیز در صنایع آرایشی و بهداشتی برای تولید : صابون ، کرم ، لوسیون ، شامپو ، و همچنین در داروسازی برای تهیه لوسیون کرمهای صورت مورد توجه داروسازان قرار می گیرد. فرآورده هایی جهت حفظ رطوبت پوست از این ماده تولید می شود.

 

کاربردهای گلیسیرین :

 

 

۱:صنایع غذایی:

 

 

در غذا و آشامیدنی ها گلیسیرین به عنوان ماده ای که رطوبت را به خود جذب می‌کند حلال و شیرین کننده است استفاده می شود و ممکن است به حفظ غذاها کمک کند. گلیسرول همچنین به عنوان پر کننده در غذا های با چربی کم که از نظر اقتصادی آماده شده ‌اند به کار می رود مثل کلوچه‌ها و به عنوان یک عامل ضخیم کننده در نوشابه الکلی استفاده می‌شود.گلیسیرین و آب استفاده می‌شوند تا انواع مشخص برگ ها را نگهداری کنند. مانند یک جانشین قند و شکر حدودا ۲۷ کیلو کالری در هر قاشق چای خوری دارد و ۶۰ درصد شیرین تر از چغندر قند می‌باشد. این باکتری را تغذیه نمی‌کند که پلاک ‌ها و جرم ها را شکل می‌دهد و باعث حفره ‌های دندانی می‌شوند. به عنوان یک افزوده غذایی گلیسرین با شماره E422 نام گذاری شده است. این به یخ زدن اضافه شده تا از خیلی سخت شدن آن جلوگیری شود. همانطور که در غذاها استفاده شده است گلیسیرین توسط انجمن رژیم آمریکا مانند یک کربوهیدرات طبقه ‌بندی شده است. مؤسسه دارو و غذا آمریکا طراحی کربوهیدرات شامل تمام مواد تغذیه دارای کالری بدون پروتئین و چربی می‌شود.گلیسیرین یک تراکم کالری مشابه به شکر دارد اما یک گلیسمیک پایین‌تر و سوخت و ساز متفاوت درون بدن دارد بنابراین برخی مختصات تغذیه‌ای گلیسرول را به عنوان یک شیرین کننده سازگار با رژیم‌های کربوهیدرات پایین می‌پذیرد.

 

 

۲:مراقبت شخصی و دارو شناسی :

 

 

شیاف‌های گلیسیرین به عنوان ضد یبوست استفاده می‌شوند. گلیسیروین در آماده‌سازی‌های مراقبت شخصی و داروشناسی و پزشکی استفاده می‌شود عمدتا به عنوان یک وسیله پیشرفت برقی ، فراهم کردن روغن کاری و به عنوان ماده‌ای که رطوبت را به خود جذب می‌کند استفاده می‌شود. در درمان پیشگیری آلرژی ، شربت‌های سرما خوردگی ، اکسپکتورانت و اکسیر ، خمیر دندان ، دهان شویه ، محصولات مراقبت پوست ، کرم اصلاح- محصولات مراقبت مو ، صابون و روغن ‌های شخصی مبنی بر آب دیده شده است. در اشکال استفاده جامد مثل قرص ها گلیسیرل عنوان عامل نگهدارنده قرص استفاده می‌شود. برای مصرف عمومی توسط آمریکا در میان نوشیدنی‌های الکلی قندی به عنوان یک تغذیه پر کالری طبقه‌بندی شده است.

 

گلیسیرین یک محتوی از صابون گلیسیرین می‌باشد. روغن ‌های ضروری برای رایحه و عطر خوب اضافه شده است. این نوع از صابون توسط مردم با پوست حساس و آسیب دیده استفاده می‌شود زیرا از خشکی پوست با ویژگی‌های مرطوب‌کنندگی اش جلوگیری می‌کند. رطوبت از طریق لایه ‌های پوست جذب می‌شود و از خشکی زیاد و تبخیر جلوگیری می‌کند . با منافع مشترک گلیسیرین یک جزء معمول در بسیاری از دستورهای نمک‌های حمام می‌باشد. اگر چه برخی ادعاها که به دلیل ویژگی‌های جذب رطوبت گلیسیرین است می‌تواند بیشتر یک تاخیر اندازه باشد تا سودی داشته باشد.

 

گلیسیرین می‌تواند به عنوان یک ضد یبوست وقتی که وارد رکتوم در شیاف یا شکل دوز پایین‌تر ۲ تا ۱۰ میلی لیتر استفاده شود. این مخاط مقعد را می‌سوزاند و یک تاثیر هایپروزموتیک دارد. اگر به صورت دهانی استفاده شود اغلب مخلوط شده با آب میوه تا مزه شیرینی اش را کاهش دهد.

 

 

موهایتان را با گلیسیرین روغنی کنید:

 

 

گلیسیرین همان طور که می‌تواند پوست را مرطوب کند، می‌تواند یک ماده آب‌رسان برای موهای خشک باشد. گلیسیرین می‌تواند در برابر خشکی و آسیب‌های ناشی از وسایل حالت‌دهنده داغ از موها محافظت کند. البته حواس‌تان باشد، اگر موهای فر دارید نباید در محیط‌های خیلی مرطوب از گلیسیرین استفاده کنید چون رطوبت موجود در هوا به علاوه رطوبت اضافی که گلیسیرین جذب موها می‌کند، باعث وز شدن موها می‌شود.

 

شما می‌توانید برای موهای‌تان یک اسپری گلیسیرین بسازید، کافی است مقدار مساوی گلیسیرین گیاهی را با آب مخلوط کنید و در یک بطری آب‌پاش بریزید، خوب مخلوط را تکان دهید و به آن 3 قطره از اسانس رزماری یا اسطوخودوس یا روغن درخت چای اضافه کنید و بعد از حمام به موهای‌تان اسپری کنید.

 

گلیسیرین پوست های خشک را نرم می کند :

 

 

اگر به خاطر خشکی، پوست‌تان زبر شده است، می‌توانید با ساختن یک ماسک صورت از این زبری خلاص شوید، کافی است یک قسمت گلیسیرین را با یک قسمت عسل و 2 قسمت آب مخلوط کنید و بعد به آن کمی آرد جو اضافه کنید تا مخلوط حالت خمیری پیدا کند و بتوان به‌صورت ماسک به‌صورت مالید. این ماسک باید حدود 20 دقیقه روی پوست باقی بماند و بعد آب بکشید، شما می‌توانید به جای آب، شیر یا چای بابونه بریزید.

 

به گزارش از مجله آسان طب : استفاده از گلیسیرین می‌تواند از پوست در مقابل حساسیت‌ها و التهاب‌ها محافظت کند. پژوهشی در سال 1998 انجام شد که در مجله بین‌المللی پوست انتشار یافت، در این پژوهش پوست داوطلبان را در معرض مواد حساسیت‌زا و التهاب‌زا قرار دادند و بعد برای آن‌ها گلیسیرین تجویز کردند. گلیسیرین توانست بیشتر تاثیرات منفی مواد التهاب‌زا را از بین ببرد، در واقع مقاومت پوست را بالا ببرد تا بتواند از خود محافظت کند،علاوه بر این‌ها به بازسازی سلول‌های پوستی هم کمک کرد.

 

 گلیسیرین و سوخت و ساز :

 

 

گلیسرین یک ماده برای ساخت تری گلیسیرید ها و فسفولیپید ها در بافت چرب وکبد است. هنگامیکه بدن چربی ذخیره شده را به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کند گلیسرول و اسید چرب در جریان خون رها می‌شوند، گلیسیرین در گردش پروتئین‌ها مانند گلوکز یا فروکتوز گلیکیت نمی‌کند و منجر به تشکیل محصولات نهایی پیشرفته گلیکیت نمی‌شود.

 

 

۳:افشره های گیاهی:

 

 

وقتی در افشره‌ها روش تک رنگ استفاده می‌شود به ویژه به عنوان یک حلال (۱۰ درصد گلیسرین )جوهر ساز را از ته ‌نشین شدن در افشره ‌های اتانول گیاهان جلوگیری می‌کند. این همچنین به عنوان یک جایگزین بدون الکل در اتانول به عنوان حلال در آماده سازی افشره‌های استفاده شود. وقتی در یک روش ته رنگ استاندارد استفاده می‌شود،گلیسرول حدودا ۳۰ درصد ارامتر توسط بدن جذب می‌شود که باعث یک بارگلسیمیک کمتر می‌شود. ته رنگ‌های مبنی بر الکل می‌تواند همچنین الکل حذف شده داشته باشد و با گلیسرول برای نگهداری ویژگی‌هایش جایگزین شود. چنین محصولاتی بدون الکل نیستند یا در حالت علمی یا قابل مصرف اما باید در تمام مثال ‌های دقیق تر به محصولات الکل حذف شده اشاره کرد. تولید کنندگان افشره مایع اغلب در آب های گرم هرب را افشره می‌کنند پیش از اینکه گلیسرین به آن اضافه کنند تا گلیسرین بسازنند وقتی به عنوان یک افشره بوتانیکال (گیاهی بدون الکل واقعی یعنی اتانول) استفاده می‌شود که در روش‌های مبنی بر دینامیک بدون ته رنگ جدید حلال است. گلیسرول نشان داده است با درجه بالا از افشردگی برای بوتیکال ‌ها شامل حذف جانشین ‌های زیاد و محتویات پیچیده را می‌شود داشته باشد با یک قدرت فشرده که می‌تواند الکل و حلال‌های الکل در آب را ریول کند.

 

 

از گلیسیرین خالص استفاده نکنید :

 

جالب است بدانید گلیسیرین خالص، پوست را خشک می کند، مثلا اگر شما در آب و هوای خیلی خشک از گلیسیرین خالص استفاده کنید، مواد موجود در گلیسیرین، رطوبت را از لایه های عمیق پوست بیرون می کشد و به سطح پوست می آورد و در نتیجه این رطوبت با آمدن روی سطح پوست بخار می شود و در نهایت پوست خشک تری به جا می ماند، اما در کرم های حاوی گلیسیرین، نوعی افزودنی اضافه می کنند تا آب و رطوبت از دست نرود و در نتیجه پوست رطوبت خود را حفظ کند.اگر می خواهید از گلیسیرین خالص استفاده کنید بهتر است آن را با آب رقیق کنید.

درباره ی خانم ملکی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code