حمام رفتن در ایام قاعدگی ؛ خوب یا بد؟ ویدیو را حتما ببینید

حمام رفتن در ایام قاعدگی هیچگونه خطری برای زنان ندارد و این تصور که حمام رفتن در این دوران می‌تواند مشکل ساز و مضر باشد، کاملا غلط است. جالب است بدانید که پزشکان بر عکس تصور برخی افراد، حمام رفتن روزانه در ایام قاعدگی را به زنان توصیه می‌کنند. برخی از زنان در این دوران از استحمام و شستشوی محل ترشحات قاعدگی خود خودداری کرده و بر این باورند که حمام کردن در این ایام می‌تواند برای آن‌ها خطر آفرین باشد، در حالی که این تصور کاملا اشتباه بوده و هیچ پشتوانه علمی برای آن وجود ندارد.

در دوران قاعدگی، استحمام را فراموش نکنید

 

آیا حمام رفتن در ایام قاعدگی مضر است؟

قاعدگی چرخه عادی زندگی هر خانم است و بیشترین میزان درد در ابتدای قاعدگی یا قبل از آن رخ می‌دهد. خانم‌ها در دوران قاعدگی و یا چند روز قبل از آن، دچار تغییرات روحی نظیر بدخلقی، بی‌حوصلگی، خواب آلودگی، سر درد، حالت تهوع، استفراغ، افسردگی، درد در ناحیه زیر شکم و کمر و پاها می‌شوند. به گزارش مجله پزشکی آسان طب حمام رفتن در ایام قاعدگی بر خلاف تصور بسیاری از افراد، به هیچ عنوان موجب بروز عفونت رحم، نازایی، سرطان رحم و پستان نمی‌شود. همانطور که گفته شد خانم‌ها باید در این دوران روزانه استحمام کنند، زیرا اگر نواحی ترشحات به خوبی شستشو نشود، ممکن است قارچ و باکتری در آن نواحی رشد کند. خانم‌ها باید توجه داشته باشند که در ایام قاعدگی به هیچ عنوان نباید به انجام رابطه جنسی پرداخت و یا اینکه از داروهای واژینال استفاده نمود، زیرا دهانه رحم در این دوران باز است و احتمال بروز عفونت‌ها افزایش می‌یابد. زنان باید در این ایام و از شنا در استخر و دریا بپرهیزند و سرپا حمام کنند، زیرا نشستن در کف حمام می‌تواند آن‌ها را در معرض آلودگی‌های میکروبی قرار دهد.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه افسردگی و عصبانیت پیش از قاعدگی، مقاله افسردگی پیش از قاعدگی و عصبانیت شدید در آسان طب را مطالعه کنید.

رعایت نکات ضروری و  بهداشتی در ایام قاعدگی

حمام رفتن در ایام قاعدگی

رعایت برخی نکات در ایام قاعدگی بسیار مهم است. در زیر به معرفی این موارد خواهیم پرداخت:

  • در ایام قاعدگی به صورت روزانه استحمام کرده و ناحیه خارجی واژن خود را با آب و صابون بهداشتی شستشو دهید.
  • پیاده روی می‌تواند در ایام قاعدگی به کاهش درد کمک کند، اما باید از ورزش‌های سنگین خصوصا در سه روز اول آن خودداری کرد. توجه داشته باشید که بدترین کار دراز کشیدن و بی‌تحرکی است.
  • نوار بهداشتی خود را مرتبا تعویض نمایید.
  • مصرف آب زیاد را در این دوران فراموش نکنید.
  • از لباس زیر مناسب و نخی در دوران قاعدگی استفاده کنید و آن‌ها را به صورت جدا شسته و در آفتاب خشک کنید.
  • برای جبران خون از دست رفته در این دوران باید از غذاهای مقوی مانند شیر، گوشت، حبوبات، سبزیجات، لبنیات و میوه‌ها استفاده کنید. بهتر است جهت کاهش عوارض اختلالات پیش از قاعدگی، حدود یک هفته قبل از شروع قاعدگی از رژیم غذایی حاوی ویتامین B6 و آهن مانند گوشت، ماهی، غلات سبوس دار و آجیل مصرف کنید.
  • وجود درد در ایام قاعدگی خصوصا روزهای اول، طبیعی است، به همین دلیل می‌توان به تجویز پزشک از داروهای مسکن استفاده کرد. استفاده از حوله گرم و قرار دادن آن بر روی محل درد نیز می‌تواند به کاهش درد کمک کند.
  • پس از شستشوی واژن، آن ناحیه را با دستمال خشک کرده و در صورت امکان برای شستشو از آب سرد استفاده نکنید، زیرا این کار می‌تواند موجب منقبض شدن و درد بیشتر در ناحیه زیر شکم شود.
  • ایجاد آکنه پیش از شروع قاعدگی، امری رایج در خانم‌ها بوده و این شرایط به دلیل تغییرات هورمونی رخ می‌دهد، بنابراین بهتر است در این دوران صورت خود را به طور مرتب شستشو داده و از دست زدن به آکنه بپرهیزید.
  • سعی کنید به اجای استفاده از تامپون از نوار بهداشتی مناسب استفاده نمایید.
  • عمل شستشو را برای جلوگیری از بروز عفونت از سمت جلو به عقب انجام دهید.

یک عدد پیشنهاد:

کاربران محترم، مطالعه مطلب درمان طبیعی برای کاهش درد پریود به شما پیشنهاد می‌شود.

زمان مناسب برای حمام کردن در ایام قاعدگی

حمام کردن و دوش گرفتن در تمام دوران قاعدگی چه روز اول و چه وسط و چه آخر مجاز است و هیچ مانعی ندارد. هیچ دلیل علمی و منطقی وجود ندارد که ثابت کننده مضرات حمام رفتن در ایام قاعدگی باشد، اما بهتر است در این دوران از حمام با آب سرد خودداری کنید. آب سرد موجب انقباض رحم شده و ممکن است در برخی از زنان موجب دل درد شود، همچنین حمام باید ایستاده انجام شود و از نشستن بر روی کف حمام یا در وان خودداری نمود.

چگونگی حمام کردن در زمان پریود

حمام رفتن در ایام قاعدگی

  • در ابتدا، پد یا نوار بهداشتی خود را برداشته و دور بیندازید.
  • هنگامی که شروع به دوش گرفتن می‌کنید، ناحیه تناسلی خود را به طور کامل با آب شستشو دهید. این کار موجب می‌شود که خون باقی مانده در واژن پاک شود.
  • برای شستشو واژن می‌توانید از صابون استفاده کنید، اما مراقب باشید که صابون وارد غشای واژن و لابیاها نشود، زیرا ممکن است موجب به هم خوردن PH واژن شود و آن را در مقابل عفونت آسیب پذیر نماید. بهتر است بدانید که به طور کلی PH واژن طوری تنظیم شده است که مانع عفونت‌های واژینال شود. افراد می‌توانند پوست ناحیه اطراف واژن را به خوبی با صابون شستشو دهند.
  • در این مرحله دست‌های خود را به خوبی شستشو دهید و هنگام پایان استحمام دوباره ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • در آخر شیر آب را بسته و بدن خود را کاملا خشک نمایید، سپس از پد یا نوار بهداشتی جدید استفاده کنید.

همانطور که گفته شد حمام رفتن در ایام قاعدگی هیچگونه خطری را برای خانم‌ها به دنبال ندارد، بلکه می‌تواند علائم و مشکلات فرد در دوران قاعدگی مانند خستگی، درد، کج خلقی، گرفتگی عضلات و افسردگی را نیز کاهش دهد، زیرا حمام کردن موجب آرامش فرد خواهد شد. کاربران گرامی، اگر شما هم پیرامون این مقاله نظراتی دارید، لطفا آن را در قسمت دیدگاه برای ما ارسال نمایید. برای انجام این کار، شما می‌توانید به انتهای مقاله رفته و اگر با موبایل و تبلت هستید، نظر، نام و ایمیل را یادداشت کرده و با زدن تیک I’m not a robot پیام خود را ارسال کنید و چنانچه با کامپیوتر و یا لپ تاپ هستید در قسمت دیدگاه (انتهای صفحه) نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا