پیشگیری و درمان پلاک دندان

پلاک دندان چیست ؟ پلاک دندان یک روکش چسبنده از باکتری، باقیمانده مواد غذایی، سلولهای پروتئینی و سلولهای مرده پوست می باشند که روی دندانها و لثه ها را پوشانده و محیطی را برای رشد باکتری فراهم می کنند. دهان ما مانند سیستم گوارش ما توسط یک ریز باکتری حفاظت می شد که هنگامی که به طرز صحیح در تعادل باشد مانند یک سیستم دفاع طبیعی عمل می کند.  اما استرس، عادات خوردن بد، بیماری و عوامل بسیار دیگر می تواند این تعادل را بر هم زده و اجازه رشد به باکتریهای مضر بدهد که منجر به اختلات لثه و سایر مشکلات بهداشت دهانی دیگر می گردد.  در این بخش درباره پلاک دندان اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

پلاک دندان
پلاک دندان

پلاک دندان چیست ؟

پلاک نقش اساسی در رشد فساد دندان، جرم دندان و جینجیوایتیس (ورم لثه) بازی می کند.از بین بردن رسوبات سفید رنگ چسبنده که به عنوان پلاک شناخته می شوند خصوصا در مناطقی از دهان که دسترسی به  آن سخت می باشد، دور و پشت دندان آسیاب و بین دندانها کار دشواری می باشد. در نتیجه باکتری پلاک روی دندانها و لثه ها رشد می کند و می تواند به بیماری موضعی لثه که اولین نشانه آن خونریزی لثه می باشد، منتهی شود.

به گزارش بخش دهان و دندان  سایت آسان طب ، دهان ما مانند سیستم گوارش ما توسط یک ریز باکتری حفاظت می شد که هنگامی که به طرز صحیح در تعادل باشد مانند یک سیستم دفاع طبیعی عمل می کند.  اما استرس، عادات خوردن بد، بیماری و عوامل بسیار دیگر می تواند این تعادل را بر هم زده و اجازه رشد به باکتریهای مضر بدهد که منجر به اختلات لثه و سایر مشکلات بهداشت دهانی دیگر می گردد. با استفاده از یک مراقبت دهانی کامل و استفاده از یک مکمل پروبیوتیک مخصوص مراقبت دهانی می توان به برقراری مجدد تعادل بهداشتی این ریز باکتری در دهان کمک کرد تا میزان پلاک کاهش یافته، با ورم لثه مبارزه کرد و مقدار باکتری که باعث ایجاد حفره در دندانها می شود را کاهش داد.

 

3 عادت بد برای پیشگیری از تشکیل پلاک دندان

پلاک دندان  چهره ما را زشت میکند و باعث می شوند لبخند خوشایندی نداشته باشیم . برداشتن پلاک دندان از روی دندان‌ها کار سخت و پیچیده‌ای نیست. عادات سالم بهداشتی موجب سلامت دندان‌های‌مان می‌شود برای خیلی از ما این کار ساده و کم هزینه‌ای است.

اما پیشگیری از تشکیل این پلاک‌ها با پرهیز از این 3 عادت بد امکان‌پذیر است.

1.مسواک نزدن منظم

در اثر مسواک نزدن نا منظم پلاک دندان ایجاد می شود. در صورتی که روزانه 2 تا 3 بار در روز مسواک نزنید روی دندان‌های‌تان پلاک تشکیل خواهد شد. باید از خمیردندان‌هایی استفاده کنید که دارای فلوراید باشد. البته مهم‌تر از مسواک زدن شیوه مسواک زدن است باید مطمئن شوید که نوع مسواک‌تان مناسب است و همه سطوح دندان‌ها را به دقت مسواک می‌زنید.

2. نخ دندان

بی ‌نخ دندان مسواک زدن تنها راه تمیز و پاک کردن دندان‌ها نیست.

3.دوری از دندانپزشک

حتی اگر مسواک بزنید و از نخ دندان هم استفاده کنید ممکن است برخی از  پلاک دندان  ها از دید شما بیفتد. بنابراین بدون مراجعه منظم به دندانپزشک قادر نیستید این پلاک‌ها را از روی دندان‌های‌تان پاک کنید. بیش از یک سوم افراد تنها یک بار در سال به دندانپزشک مراجعه می‌کنند. اگر چه دندانپزشکان هم دوست ندارند شما به دندانپزشکی بروید اما برای اطمینان از سلامت دندان‌های‌تان و قسمت‌هایی از دندان‌ها که قادر به دیدن‌شان نیستید باید حتما هر 6 ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید مطالعات نشان می‌دهد که در مجموع افرادی که هنگام سلامت دندان‌ها از رفتن به نزد دندانپزشک غفلت می‌کنند باید به دلیلی پوسیدگی و تخریب دندان‌ها بیشتر به دندانپزشک مراجعه کنند.

از بین رفتن پلاک دندان

برای از بین رفتن پلاک دندان راه حل های مختلفی وجود دارد که در اینجا به برخی از انها اشاره میکنیم . بهترین حالت این است که بعد از خوردن هر وعدۀ غذایی دندان های تان را مسواک بزنید، و نه فقط یک بار در روز! با این کار می‌توانید پلاک های دندانی را از بین ببرید به شرطی که از لثه به سمت دندان ها مسواک بزنید.در صورت مسواک زدن در جهت های دیگر (از طرف دندان ها به سمت لثه)، احتمال دارد که پلاک دندان به زیر لثه برود و باعث ایجاد التهاب شود.

دندانپزشکان توصیه می‌کنند که سه بار در روز و هر بار به مدت سه دقیقه دندان ها یتان را مسواک کنید.یک بار استفاده از نخ دندان در روز برای از بین بردن پلاک های دندانی نیز بسیار مفید است. مصرف مواد قندی تان را کاهش دهید. مواد قندی مانند آب نبات، شیرینی، نوشیدنی های شیرین، کیک و… باکتری های پلاک دندان را تغذیه می‌کنند.به طور مرتب دندان های تان را جرم گیری کنید و حداقل یک بار در سال سری به دندانپزشک تان بزنید.

پلاک دندان
پلاک دندان

امیدواریم از اطلاعاتی که در این قسمت درباره پلاک دندان تقدیمتان کردیم استفاده لازم را برده باشید.

گردآورنده : https://mag.asanteb.com

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Notice: fwrite(): write of 661 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded in /home/magasanteb/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 43

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/magasanteb/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/magasanteb/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/magasante...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/magasanteb/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52