هدف از کاردرمانی و نحوه‌ی مراجعه به آن

کاردرمانی یکی از رشته‌های علوم توانبخشی است که در واقع می‌توان گفت درمان با کار و امور روزمره زندگی افرادی است که به هر دلیلی دچار ناتوانی شده‌اند، این ناتوانی می‌تواند جسمانی باشد، مثلا کسی که در تحرک، حرکات دست، پا و … ناتوانی دارد، همچنین ناتوانی می‌تواند در حوزه مشارکت‌های اجتماعی باشد. کار درمانگر از اصول علوم پزشکی استفاده می‌کند تا افرادی که دچار این اختلالات هستند را بازتوانی کند. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی کاردرمانی و توضیحاتی پیرامون آن بپردازیم.

کاردرمانی در واقع زیرمجموعه‌ای از علوم توانبخشی است، متخصصان آن نیاز به سیطره کامل بر علوم فیزیولوژی، آناتومیکی و روانشناختی دارند. هدف از کاردرمانی، بالا بردن سطح توانمندی بیمار برای انجام هر چه بهتر فعالیت‌های روزانه است. پیشگامان کاردرمانی بر این اعتقاد بودند که می‌توان با استفاده آنی از عضلات و ذهن در انجام فعالیت‌ها و تمرینات سلامتی افراد را تخت تاثیر قرار داد.

کاردرمانی

چه کسانی برای کاردرمانی مراجعه می‌کنند؟

به گزارش آسان طب کاردرمانی در واقع استفاده از فعالیت های هدفمند برای درمان است، این فعالیت ها می تواند تمام فعالیت های روزانه فرد حتی تفریح و بازی باشد. بعضا در جامعه این تفکر غلط وجود دارد که به اشتباه کاردرمانی را کمک گرفتن از کار یا شغل تلقی می کنند، اما منظور از آن فعالیت هایی است که فرد در طی روز انجام می دهد.

توانبخشی دارای دو بخش است، یکی بخش قبل از سال 2002، که در آن افرادی به کاردرمانی مراجعه می کنند که در ساختار و عملکرد بدنی خود دچار نقص شده اند و مشارکت اجتماعی آن ها دچار مشکل شده است. بعد از سال 2002 چیزی که در تعریف های ICF و WHO مشاهده می شود، توانمندسازی عصبی است، یعنی گره خوردن رشته دوست داشتنی کار درمانی با رشته اعصاب شناسی به منظور پیشگیری از آسیب های عصبی.

مراجعین کاردرمانی به طور کلی به 2 دسته تقسیم می شوند، یک دسته افرادی که دچار اختلالات جسمی حرکتی هستند، مانند بیماران ام اس ، سکته مغزی (که در آن سلول های مغزی دچار آسیب می شوند)، کودکان فلج مغزی و حتی شکستگی ها و مشکلات ارتوپدی.

دسته دیگر اختلالات روانی اجتماعی است، مانند بیماری اسکیزوفرنی ، افسردگی، بیش فعالی، بیماری اوتیسم، اختلال در خودماندگی و حتی کم توانی ذهنی در کودکان.

چگونه باید به کاردرمانی مراجعه کرد؟

کاردرمانی

طبق قاعده، هر فردی در خود یا نزدیکانش آسیبی را مشاهده می کند باید به متخصصین و پزشکان مراجعه کند و پس از این که تشخیص قطعی شد، اقدامات پزشکی و مصرف دارو صورت می گیرد و پس از آن این افراد به مراکز کاردرمانی ارجاع داده می شوند.

 زمان طلایی، اصطلاحی است که متخصصین کاردرمانی به بهترین زمان مراجعه بیمار بسته به نوع بیماری به مراکز کاردرمانی می گویند. وقتی صحبت از کودکان پیش می آید زمان طلایی بسته به مداخله پزشکی ای که وجود دارد به سرعت رشد سیستم عصبی بر میگردد که معمولا برای کودکان تا پایان 3 سالگی گلدن تایم یا زمان طلایی نام دارد.

کاردرمانگر چه کارهایی انجام می‌دهد؟

کاردرمانگر به شخص ناتوان، از خود مراقبت کردن، چگونه کار کردن و تفریح کردن را می آموزد، به او این توانایی را می دهد که یاد بگیرد چطور غذا بخورد، دستشویی برود، لباس بپوشد، کارهای خانه و مدرسه را انجام دهد. کاردرمانگر در واقع تغییر دهنده هر چیزیست که مانع انجام فعالیت های طبیعی توسط کودک می شود. او با ایجاد تغییرات در محیط زندگی و کار شخص، زندگی را برای او بهتر و راحت تر می کند. مثلا در شکل کار فرد تغییراتی اعمال می کند تا بتواند بهتر وظایف محوله اش را انجام دهد.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا