Notice: fwrite(): write of 661 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded in /home/magasanteb/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 43
آشنایی با عفونت پوستی پارونیشیا در اطراف ناخن‌ها – مجله آسان طب

آشنایی با عفونت پوستی پارونیشیا در اطراف ناخن‌ها

پارونیشیا یا عقربک یک نوع عفونت پوستی بوده که در اطراف ناخن ایجاد می‌شود. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها یا قارچ‌ها زیر پوست قرار بگیرند. پارونیشیا می‌تواند از گزش یا جویدن ناخن‌ها ناشی شود اما اکثرا زمانی که دست‌ها به علت شرایط کاری مرتبا خیس و مرطوب بوده و یا در معرض مواد شیمیایی قرار دارند، ایجاد می‌شود. پارونیشیا در اغلب مواقع جدی نبوده و درمان‌های متعددی برای آن وجود دارد. در این مقاله به علل و درمان این بیماری خواهیم پرداخت.

پارونیشیا

ارائه اطلاعاتی در رابطه با پارونیشیا

پارونیشیا نوعی عفونت پوستی است که در اطراف حداقل یک انگشت دست یا پا به وجود می‌آید. این وضعیت معمولا در اطراف لبه‌های پایین یا دو طرف ناخن رشد می‌کند. در نظر داشته باشید که این عفونت پوستی باعث التهاب، تورم و درد در ناحیه ناخن شده و ممکن است ورم چرکی نیز به وجود آید.

بررسی انواع مختلف این عفونت پوستی

دو نوع پارونیشیا وجود دارد که در اینجا به معرفی و بررسی هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت:

√ پارونیشیا حاد: نوع حاد پارونیشیا به سرعت در حال پیشرفت بوده اما عفونت عموما به انگشت گسترش نیافته و درمان می‌تواند علائم را نسبتا سریع کاهش دهد.

√ پارونیشیا مزمن: این نوع از عفونت پوستی زمانی اتفاق می‌افتد که علائم حداقل 6 هفته تا ایجاد طول بکشند. این وضعیت به آرامی توسعه یافته و می‌تواند جدی‌تر باشد. پارونیشیا مزمن در یک زمان اغلب بر روی چندین انگشت تاثیر می‌گذارد.

پارونیشیا می‌تواند در هر سنی رخ دهد و معمولا به راحتی درمان می‌شود. به گزارش مجله پزشکی آسان طب در موارد نادر، عفونت می‌تواند به سایر انگشتان دست یا پا نیز گسترش یابد، که در این مواقع باید به پزشک مراجعه نمود.

معرفی علائم مرتبط با عفونت پوستی پارونیشیا

برخی از علائم این وضعیت مشابه عفونت‌های مختلف پوستی است و سایر علائم به طور مستقیم بر روی ناخن تاثیر می‌گذارند. علائم این وضعیت در زیر آورده شده است که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • التهاب، حساسیت و قرمزی اطراف ناخن
  • آبسه‌های پر از آب
  • سفتی ناخن
  • تغییر شکل یا بروز آسیب به ناخن
  • جدا شدن ناخن از گوشت

ارزیابی کامل دلایل ایجاد این وضعیت

عفونت زمانی رخ می‌دهد که پوست اطراف ناخن آسیب دیده و میکروب‌ها وارد شوند. وجود هر گونه باکتری یا قارچ به زیر پوست می‌تواند موجب پارونیشیا شود. علل رایج آسیب پوست در برابر ناخن عبارتند از:

  • گزش یا جویدن ناخن‌ها
  • کوتاه کردن بیش از حد ناخن‌ها
  • مانیکور کردن
  • قرار گرفتن بیش از حد دست‌ها در معرض رطوبت مانند مکیدن مداوم انگشتان

این بیماری در افراد مسن و کسانی که مبتلا به دیابت هستند، بیشتر دیده می‌شود.

روش‌های جلوگیری از عفونت ناخن

پارونیشیا

افراد می‌توانند با استفاده از روش‌های زیر خطر ابتلا به عفونت ناخن را کاهش دهند:

  • مرطوب نگه داشتن انگشتان پس از شستن دست‌ها
  • اجتناب از گزش یا جویدن ناخن
  • مراقبت به هنگام کوتاه کردن ناخن‌ها
  • تمیز نگه داشتن دست‌ها و ناخن‌ها
  • اجتناب از فرو بردن طولانی دست‌ها در آب
  • اجتناب از تماس با مواد شیمیایی و تحریک کننده
  • کوتاه نگه داشتن ناخن‌ها

برای درمان پارونیشیا چه باید کرد؟

درمان این بیماری بسته به شدت بیماری و نوع آن (حاد یا مزمن) متفاوت خواهد بود. فرد مبتلا به پارونیشیا خفیف و حاد می‌تواند انگشت آسیب دیده خود را سه تا 4 بار در روز در آب گرم بشوید و در صورتی که نشانی از بهبودی حاصل نشد، به پزشک مراجعه کند. هنگامی که یک عفونت باکتریایی باعث این بیماری حاد شود، پزشک ممکن است مصرف یک آنتی بیوتیک مانند دیکلوکساسیلین یا کلیندامایسین را به فرد توصیه کند. هنگامی که یک عفونت قارچی باعث پارونیشیا مزمن شود، پزشک داروهای ضد قارچی را به فرد تجویز می‌کند. این داروها موضعی هستند و معمولا شامل کلوتریمازول یا کتوکونازول می‌شوند. درمان پارونیشیا مزمن ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها طول بکشد. تمیز و خشک نگه داشتن دست‌ها برای بهبود این وضعیت بسیار موثر است و در صورتی که دستان فرد بنا به شرایط کاری مرتبا مرطوب بوده و یا اینکه در معرض میکروب و مواد شیمیایی باشد، طول درمان بیشتر به طول خواهد انجامید. پزشک ممکن است جهت درمان، آبسه‌های اطراف ناخن را تخلیه کند که برای انجام این کار نیاز به بی‌حسی موضعی می‌باشد. در صورتی که این وضعیت به موقع درمان نشود، ممکن است موجب افتادن ناخن در افراد شود.

زمان مناسب جهت مراجعه به پزشک

در صورتی که علائم خفیف باشد و عفونت به انگشتان توسعه نیابد، پارونیشیا معمولا در خانه درمان می‌شود، با این حال، در صورتی که علائم بهبود نیافته و یا اینکه عفونت گسترش یابد، مراجعه به پزشک امری ضروری محسوب می‌شود. اگر علائم شدید باشد، باید بلافاصله به پزشک مراجعه نمود.

معرفی عوامل خطرساز این عفونت پوستی

برخی از افراد خطر ابتلا به پارونیشیا را بالا می‌برند، که در زیر به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • زنان
  • افراد مبتلا به دیابت
  • افرادی که دست‌هایشان مرتبا مرطوب است مانند نظافت کنندگان
  • افراد مبتلا به بیماری‌های دیگری پوستی مانند درماتیت
  • افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف

این عفونت چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پزشک در اغلب موارد با انجام یک معاینه فیزیکی، به راحتی پارونیشیا را تشخیص می‌دهد، همچنین ممکن است سابقه پزشکی فرد را مورد بررسی قرار داده و عوامل خطرسازی مانند دیابت را در نظر بگیرد. در برخی موارد پزشک ممکن است یک نمونه از چرک موجود در انگشت را جهت تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه ارسال نماید تا متوجه شود که چه چیزی باعث عفونت شده است.

مروری کوتاه بر مقاله عفونت پوستی پارونیشیا

پارونیشیا

پارونیشیا یک نوع عفونت پوستی در اطراف ناخن بوده و علائم آن شامل التهاب، تورم، درد و ناراحتی است. یکی از علت‌های شایع بروز چنین وضعیتی، خوردن یا جویدن ناخن است. پارونیشیا حاد به سرعت در حال پیشرفت بوده و درمان آن می‌تواند سریعا باعث کاهش علائم شود. افراد می‌توانند موارد خفیف این وضعیت را در خانه درمان نمایند. در مقابل پارونیشیا مزمن به کندی شروع شده و درمان آن به منظور کاهش علائم، می‌تواند چند هفته طول بکشد. در نظر داشته باشید که مراقبت خوب از دست و ناخن بهترین راه برای جلوگیری از این بیماری است. همراهان محترم، اگر شما هم پیرامون این مقاله نظراتی دارید یا دچار این عفونت پوستی در اطراف ناخن خود شده‌اید، لطفا آن را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

یک دیدگاه

  1. با سلام
    من حدود ۴-۵ ساله که دچار این مشکل شدم….از نوع قارچی.
    یعنی از بچگی اطراف ناخنم پوسته میشد اما یکی از انگشتام ملتهب شد .
    اوایلش ناخنمم کمی تغییر شکل داد . من دو بار رفتم دکتر پوست.
    دکتر بهم کلوبتازول و یه پماد دیگه داد.
    منم حدود یه ماه پماد رو زدم اما دیگه بعدش ول کردم. تا زمانی که پماد میزنم علائمش خوب میشه
    اما متاسفانه بعدش دوباره همه چی برمیگرده.
    من خانه دارم و خیس شدن دستم و مواد شیمیایی باعث این مشکلم شده.
    من نمیدونستم که درمانش انقد طولانیه.
    الان که متوجه شدم ایشالا سعی کنم تا ۶ ماه دارو مصرف کنم بلکم خوب بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Notice: fwrite(): write of 661 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded in /home/magasanteb/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 43

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/magasanteb/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/magasanteb/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/magasante...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/magasanteb/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52