30 مورد دمنوش گیاهی و طرز تهیه + 2 ویدیو خواص مهم

دمنوش های گیاهی برای سلامتی بسیار مفید هستند و حتی برای درمان برخی بیماری ها توصیه شده که ابتدا دمنوش های گیاهی را امتحان کنند. مثلا یک دمنوش گیاهی که همه آن را می شناسند دمنوش گل گاو زبان است که برای استرس و آرامش فوق العاده است. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب 30 دمنوش گیاهی را به همراه خواص و طرز تهیه آنها به شما معرفی می کنیم.

همه چیز در مورد دمنوش های گیاهی

 

چگونه از دمنوش های گیاهی مفید استفاده کنیم؟

دمنوش گیاهی

چند وقتی است دمنوش گیاهی و میوه ای مورد استقبال و مصرف برخی خانواده ها قرار گرفته است. البته این استقبال دلایل مختلفی دارد؛ برخی برای نفع درمانی از این دمنوش ها استفاده می کنند. تعدادی برای تنوع بخشیدن به نوشیدنی روزانه آن را جایگزین چای کرده اند و بعضی هم به خاطر آن که به اطرافیان ثابت کنند آدم شیک و باکلاسی هستند، جعبه آن را روی میز کارشان می گذارند یا برای پذیرایی استفاده می کنند، اما پرسش اینجاست چه تفاوتی میان دمنوش با جوشانده گیاهی وجود دارد؟ آیا به دمنوش ها رنگ و طعم اضافه می شود؟ دمنوش هایی که حاوی چند گیاه مخلوط است تاثیر بهتری دارد یا آنهایی که از یک گیاه تهیه شده است؟ آیا از دمنوش ها همچون چای می توان به صورت روزانه استفاده کرد؟ مصرف دمنوش ها به شکل کیسه ای بهتر است یا فله ای؟

فرق دمنوش گیاهی با جوشانده در چیست؟

دمنوش گیاهی

اغلب گیاهان بافت سفت و خشنی دارند که بدن قادر به هضم این بافت و دسترسی به ترکیبات مفید آن نیست. در نتیجه برای آنکه ما بتوانیم از این ترکیبات سودمند نفع ببریم با خیساندن گیاه در آب، دم کردن یا جوشاندن به اثرات مهم آن دست می یابیم. البته باید بدانید دم کردن و جوشاندن گیاهان دو روش مختلف است و نوشیدنی حاصل از هر روش، خاصیت و تاثیر جداگانه ای بر بدن می گذارد.

بیشتر ادویه ها، میوه ها، برگ، ساقه یا ریشه گیاهان را می توان خشک و پودر کرد و برای تهیه دمنوش استفاده کرد. در این روش گیاه را کوبیده و در آب جوشیده شده به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در حالی که در ظرف بسته است، روی بخار ملایم قرار می دهند و بعد صاف می کنند. نوشیدنی حاصل از برگ های چای، گل گاوزبان، گل ختمی، به لیمو، سنبل الطیب یا انواع چای میوه ای نوعی دمنوش گیاهی است، اما در مقابل اگر گیاه را مستقیم با آب سرد یا گرم بجوشانند جوشانده ای به دست می آید که خاصیت و اثر آن قوی تر از دمنوش است، چرا که حین جوشاندن مواد بیشتری از گیاه خارج می شود و توصیه آن است برای مصارف روزانه از دمنوش استفاده شود. البته به این معنا نیست که جوشانده بر دمنوش برتری دارد و تصمیم بگیرید هر نوع گیاهی را در آب بجوشانید تا نفع بیشتری از آن ببرید.

بسیاری از گیاهان باید به صورت دمکرده استفاده شود و اگر بر اثر ناآگاهی یا غفلت جوشانده شود خاصیت آن تغییر می کند و گاهی موادی از گیاه آزاد می شود که دارای عوارض ناگواری خواهد بود. در نتیجه از جوشاندن گیاهانی که به صورت فله ای عرضه و توسط افراد ناآگاه و بی تجربه برای درمان دردی پیشنهاد می شود، اجتناب کنید.

به دمنوش گیاهی رنگ و طعم می زنند؟

گاهی هنگام مصرف برخی دمنوش های گیاهی یا میوه ای طعم و بوی تندی احساس می شود و در تماس با آب جوش رنگی قوی از آن تراوش می شود که به نظر می رسد سنتزی و مصنوعی باشد. در این خصوص لازم است بدانید برخی دمنوش های گیاهی مثل دمنوش نعناع یا دارچین به طور طبیعی رنگ یا اسانس تندی دارند و بخصوص آن که اگر بخوبی ریز شده و درون کیسه های کاغذی بسته بندی شده باشد، در تماس با آب جوشیده، رنگ یا ماده معطر آنها سریع استخراج می شود.

در واقع اغلب دمنوش ها بجز چای به دلیل آن که اسانس زیادی دارد کمتر دارای رنگ و طعم مصنوعی است، اما این نشان دهنده آن نیست که همه تولیدکنندگان متعهد بوده و درون دمنوش های کیسه ای از گیاه خالص استفاده می کنند.

اما چرا برخی دمنوش ها رنگ و بو ندارد و مزه آب می دهد؟ برخی گیاهان اسانس و رنگ ضعیفی دارند و باید مدت زمان بیشتری دم بکشند تا اسانس آن خارج شود، ولی اگر این مدت زمان سپری شد و اثری از رنگ و خاصیت نبود به تقلبی بودن محصول مشکوک شوید. دمنوش های کیسه ای چون حاوی گیاه پودر شده است طی پنج تا ده دقیقه دم کشیده و رنگ و اسانس شان خارج می شود، اما گیاهانی که به صورت برگ، ساقه و ریشه کامل هستند باید بیشتر و گاهی تا ۲۰ دقیقه دم بکشند.

خوب و بد دمنوش گیاهی مخلوط

شاید این پرسش مطرح شود آیا گیاهان یا میوه هایی که برای تهیه چای گیاهی یا همان دمنوش با هم مخلوط می شود، می تواند بر هم تاثیر منفی گذاشته یا از اثرات یکدیگر بکاهد؟ با توجه به این که بر اثر مخلوط کردن چند گیاه، خاصیت درمانی، اثرات تقویت کنندگی و آرام بخشی دمنوش ها افزایش یافته و گاهی هم از میزان عوارض جانبی گیاهان کاسته می شود، اما باید بدانید در مواردی هم تداخل اثر چند گیاه با یکدیگر می تواند از خواص دمنوش کاسته یا با ایجاد سمیت موجب بروز عوارض جزئی یا شدید در مصرف کننده شود.

در نتیجه بدون آگاهی، از مخلوط کردن چندین نوع گیاه با یکدیگر بپرهیزید. دمنوش های ترکیبی که به صورت صنعتی تولید و دارای مجوز بهداشت است، اغلب تحت نظارت مسئولان مربوط کنترل شده و قابل اعتماد است.

نوشیدن روزانه دمنوش ها عارضه دارد؟

با توجه به این که اغلب دمنوش ها حاوی رنگدانه، آنتی اکسیدان و ترکیبات ضدسرطان، ضددیابت، ضدفشارخون و ضدبیماری های قلبی ـ عروقی هستند و برخی از آنها باعث کاهش خستگی و تمدد اعصاب شده و برخی تقویت کننده معده، روده، کلیه و کبد است اغلب به صورت روزانه استفاده شده و گاهی در مصرف آن زیاده روی می شود، اما باید بدانید دمنوش ها همچون برخی داروهای گیاهی یا شیمیایی امکان دارد همچون شمشیر دولبه عمل کرده و علاوه بر مزایای سودمند، اثراتی همچون کاهش یا افزایش قند یا فشار خون از خود نشان دهند یا سبب بروز رخوت شوند یا با غذاهای مصرفی یا داروهای شیمیایی سازگار نبوده و به نفع شما نباشد. در نتیجه دمنوش ها باید به میزان متعادل و در صورت بیماری با مشورت پزشک مصرف شود.

به گفته متخصصان مصرف روزانه دمنوش هایی مانند زیره، رازیانه و گشنیز به مقدار مناسب بدون اشکال است، اما دمنوش گل گاوزبان که می تواند سبب کاهش یا افزایش فشار خون یا دیگر فاکتورهای خونی شود محدودیت مصرف دارد و باید روی بسته بندی دمنوش ها مقدار، نوع مصرف، خواص درمانی و عوارض احتمالی آن درج شود.

دمنوش فله ای بهتر است یا کیسه ای؟

برگ های خشک شده گیاهانی همچون گل گاوزبان، آویشن، اسطوخودوس، نعناع، چای کوهی و… به صورت فله ای در بیشتر عطاری ها به فروش می رسد و بیشتر نسل قدیمی ها از طرفداران پر و پا قرص آن هستند، اما پرسش این است که مصرف دمنوش به شکل کیسه ای بهتر است یا فله ای؟

با توجه به این که گیاهان دم کردنی به دو شکل کیسه ای و فله ای در بازار موجودند و هر کدام طرفداران خاص خود را دارند، پیشنهاد می شود برخی گیاهان مثل دارچین، رازیانه و زیره را به شکل فله ای تهیه و خودتان به میزان مورد نیاز پودر کنید، زیرا پس از خرد شدن، مواد موثر گیاه به مرور از بین می رود. در مورد سایر دمنوش های فله ای نیز چون از نظر کیفیت، رنگ و بو بیشتر قابل بررسی است اگر از محل معتبری تهیه شود بهتر از انواع دمنوش های کیسه ای است، اما اگر مصرف دمنوش کیسه ای برایتان راحت تر است انواعی را که به تاریخ تولید نزدیک ترند انتخاب کنید.

دمنوش ها حاوی ترکیبات مفیدی است که بر اثر گذشت زمان با اکسیژن هوا وارد فعل و انفعالات شده و از مزیتشان کاسته می شود. دمنوش ها در محیط خشک، خنک و در سایه دو تا سه ماه قابل نگهداری بوده و بیش از این زمان اگرچه طعم آن تغییر نمی کند و فاسد نمی شود، اما به مرور از فواید آن کاسته می شود.

مصرف دمنوش سرد بجز برای برخی گیاهان خاص توصیه نمی شود، زیرا بر اثر سرد شدن، برخی مواد مؤثر دمنوش از بین می رود و اثر نوشیدنی کم می شود. بهتر است دمنوش حداکثر ظرف یک تا دو ساعت میل شود.

انواع دمنوش گیاهی و طرز تهیه آنها

1 – دمنوش گیاهی گل گاو زبان و سنبل الطیب

خواص:

خواب آور، آرامبخش اعصاب، پایین آورنده فشار خون، رفع خشونت نای، سینه، تنگی نفس، گلو درد، مقوی دماغ، معده و کبد سرد، افزایش ترشح ادرار، ضد سردرد های عصبی، درد کلیه، قولنج، اسپاسم، صفرا، وسواس و سنگ کلیه

طرز تهیه:

دو قاشق غذاخوری گل گاو زبان + یک قاشق غذا خوری سنبل الطیب + دو لیوان آب جوش + نبات
نیم ساعت دم بکشد تا به رنگ قرمز آلبالویی در آید.

2- دمنوش گیاهی زیر فون

خواص:

آرام بخش، ضد ناراحتی‌های عصبی، تشنج، میگرن‌های مزمن، بی‌خوابی، سردرد، بیماری‌های ریوی، زکام، غلظت خون، استفراغ، رماتیسم، آرتروز، نقرس، سیاتیک

 طرز تهیه:

یک مشت زیرفون + دو لیوان آب سرد
با شعله مستقیم ده دقیقه بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم به مدت طولانی دم بکشد تا خوب رنگ بیندازد.
{مصرف زیاد موجب پایین آمدن فشار خون خواهد شد. برای خانم های باردار ممنوع است.}

3- دمنوش گیاهی بادرنجبویه

خواص:

مقوی قلب واعصاب، خون‌ساز، تقویت‌کننده‌ی سلول‌های مغز، فوق‌العاده آرام‌بخش، محرک معده،خواب آور، نشاط آور، اسپاسم، بیماری‌های کلیوی، بوی بد دهان و خواب‌های وحشتناک

طرز تهیه:

یک مشت کوچک بادرنج بویه + دو لیوان آب سرد
روی شعله مستقیم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد سپس با شعله غیر مستقیم خوب دم بکشد.

4- دمنوش گیاهی بادرنج بویه و زیرفون

خواص:

تقویت قلب و اعصاب، خواب‌آور، نشاط آور، آرام‌بخش، خون‌ساز، ضد بوی بد دهان، ضد بیماری‌های کلیه

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری زیرفون + یک قاشق مرباخوری بادرنج بویه + دو لیوان آب جوش
باشعله مستقیم و ملایم حدود یک ساعت بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

5- دمنوش گیاهی به لیمو و زیرفون

خواص:

آرام‌بخش، کاهش‌دهنده‌ی فشار خون، تقویت حافظه، تقویت معده، خواب آور در شب، تب‌بر،شستشو دهنده‌ی کلیه، ضد سرماخوردگی، تشنج، نقرس، رماتیسم، سردرد، سرگیجه، ناراحتی‌های عصبی، میگرن، غلظت خون، آسم، اسهال، سینوزیت، صدای گوش و خستگی بدن

طرز تهیه:

یک مشت بزرگ زیرفون + یک مشت کوچک به لیمو + دو لیوان آب سرد
با شعله مستقیم و ملایم، حدود یک ساعت بجوشد، سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

6- دمنوش گیاهی دارچین

خواص:

ادرارآور، مفرح، محرک اعصاب، تقویت معده، کبد، قلب و عروق، کاهش درد کمر و مفاصل، تسریع جریان خون، نیرو بخش، باز کننده انسداد مجاری، پاک کردن سینه و حنجره، بالا بردن فشار خون، ضد اخلاط رطوبتی، ضد پا دردهای رطوبتی، ضد سرفه‌های رطوبتی، دلهره، بوی بد دهان، دردهای استخوانی، دیابت، سردی بدن

طرز تهیه:

چند عدد چوب دارچین + دو لیوان آب سرد
با شعله مستقیم آرام جوش آورده سپس با شعله غیر مستقیم دو الی سه ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالویی درآید.
{برای زنان باردار مضر است.}

7- دمنوش گیاهی زنجبیل

خواص:

تقویت حافظه، قوه باه. جهاز هاضمه، معده، قوای رییسه بدن، خون‌ساز، تنظیم ادرار، خلط آور، ملین، درمان اسهال ساده و خونی، مانع بروز سرطان، کاهش چربی خون، بالا بردن فشار خون، مفید برای قطع حیض، ضد ضعف اعصاب، رطوبت مزاج، بلغم، درد مفاصل، بیماری‌های مفصلی، کمر درد، مسمومیت غذایی، سرفه، تهوع و آشفتگی در مسافرت و انعقاد خون

طرز تهیه:

نصف قاشق چای خوری زنجبیل + یک لیوان آب جوش
در ظرف را گذاشته تا حدود ده دقیقه بماند سپس با کمی عسل مخلوط کرده، میل نمایید.
{زیاده روی در مصرف باعث فشار خون و ضعف نیروی جنسی است.}

8- دمنوش گیاهی زعفران

دمنوش گیاهی

خواص:

منضج و مصلح عفونت بلغمی، محرک نیروی جنسی و قوای مفزی، مفرح، نشاط آور، خنده آور، ادرار آور، خلط آور، آرامبخش، مقوی کبد و جهاز تنفسی، آشامیدن یک مثقال آن جهت تسریع در زایمان، تسکین آسم و سیاه سرفه، ضد سرفه، حساسیت و کرم‌خوردگی دندان

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری + سه لیوان آب جوش
با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

9- دمنوش گیاهی نعناع

خواص:

لطیف کننده خون، مفرح و مقوی قلب، مسکن ناراحتی‌های گوارشی، کمک به هضم غذا، مقوی اعصاب معده، بادشکن، اشتهاآور، دفع صفرا، پاک‌سازی و تقویت کبد و طحال، برای سرماخوردگی و بیماری‌های حلق و گلو، ضد نفخ، سکسکه، تهوع، اسهال، دل پیچه، بواسیر، دردشکم، تب

 طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری + سه لیوان آب جوش
با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

10- دمنوش گیاهی پونه

خواص:

آنتی‌بیوتیک، بادشکن، رقیق‌کننده‌ی خون، ادرارآور، خلط آور، صفرابر، انرژی‌زا، بسیار مفید برای درد سینه و آزاد کردن اخلاط، تقویت معده، قلب، جهاز هاضمه، ضد شب ادراری، سرفه، حساسیت، نفخ، نقرس، سکسکه، آشفتگی، دل به هم خوردگی، خستگی، مفید جهت به تاخیر انداختن عادات ماهیانه

 طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش
با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

11- دمنوش گیاهی شلتوک برنج

خواص:

سرشار از ویتامین های ب، تقویت مغز و اعصاب و قلب، ضد یبوست مزمن، جلوگیری از ریزش و سفید شدن مو

 طرز تهیه:

یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش
با شعله مستقیم پنج دقیقه بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم یک ساعت دم بکشد.
{برای خانم‌ها ممنوع است.}

12- دمنوش گیاهی گلپر

خواص:

تقویت کننده عالی حافظه، قوه باه، قلب و عروق، اشتها آور، کمک به هضم غذا، شفابخش بیماری یرقان، پاک‌سازی کبد و دفع صفرا، تداوم آن برای سوزاندن چربی های بدن مفید است، ضد صرع قوی، فراموشی، اسهال، تنبلی معده، جوش و دمل

 طرز تهیه:

یک قاشق مربا خوری + یک لیوان آب جوش
گلپر را داخل آب می‌گذارید، صبر می‌کنید تا پانزده دقیقه بماند و به رنگ زرد درآید.

13- دمنوش گیاهی چای کوهی

خواص:

آرام بخش، ضد حساسیت، ادرار آور، باز کننده‌ی گرفتگی‌های روده و کبد، تقویت سیستم ایمنی

 طرز تهیه:

یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش
با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.

14- دمنوش گیاهی میوه نسترن

خواص:

سرشار از ویتامین ث، مقوی معده، پایین آورنده فشار خون، ضد قند خون، ضد درد و ورم کلیه، ضد اسهال

 طرز تهیه:

پانزده عدد در یک قوری + دو لیوان آب سرد
با شعله مستتقیم جوش آید سپس شعله را کم کنید تا با همان شعله مستقیم یک ساعت باشد تا آب آن به تدریج بخار شود سپس با شعله غیر مستقیم سه ساعت دم بکشد.

15- دمنوش گیاهی بابونه

خواص:

آرام بخش اعصاب و مغز ومعده و روده و تقویت آن‌ها، افزایش شیر مادر، اشتها آور، ادرار آور قوی، ضد تب و لرز، ضد انگل، ضد یبوست، کمک به سردرد، سنگ مثانه، بلغم و صفرا

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش
با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.

16- دمنوش گیاهی به‌ لیمو

خواص:

آرام بخش،خواب آور در شب، تقویت حافظه و معده، رفع درد شکم، خستگی، ضد میگرن، سردرد، سرگیجه، تپش قلب، نفخ، آسم، اسپاسم

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش
با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

17- دمنوش گیاهی آویشن

خواص:

تقویت اعصاب بینایی، جهاز هاضمه، معده، کبد و کلیه، بالا برنده فشار خون، باز کننده انسداد، خشک کننده، تحلیل بادها و بلغم، لطیف‌کننده‌ی غذاهای غلیظ، اشتها آور، ادرار آور، جاری‌کننده‌ی حیض، تنقیه ریه، معده روده‌ها و کبد از رطوبت بلغم، رفع کولیت‌های مزمن، افزایش شیر مادر، پاک کننده‌ی سینه، باز کننده‌ی گرفتگی‌های روده، ضد انگل، رطوبت بدن، صفرا، زکام، سرفه، آسم، تنگی نفس، غلظت خون و ضدعفونی کننده و میکروب‌کش

طرز تهیه:

یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش
با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

18- دمنوش گیاهی اکلیل کوهی یا رزماری

خواص:

مقوی اعصاب، ادرار آور، پاک‌کننده ریه‌ها، بادشکن، تسکین درد کبد، برای تنگی نفس، مفید برای بیماری‌های عصبی و تشنج، تقویت معده و بدن، ضد عفونت کلیه، صفرا، بلغم، دلهره، اضطراب، آسم، زکام، سیاه سرفه، دردهای رماتیسمی استخوان و کمر، سنگ کلیه و مثانه، کیسه صفرا، میگرن، بی‌خوابی، غلظت خون

 طرز تهیه:

دو قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش
با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

19- دمنوش گیاهی گزنه

خواص:

تحلیل ورم‌های سخت، چاق‌کننده بدن، باز کننده‌ی انسداد کبد و طحال، تنقیه کننده ریه و معده، افزایش نیروی جنسی، ضد قند خون، غلظت خون، صفرا، بلغم، سنک کلیه، سرطان، امراض کلیوی و خون در ادرار، خونریزی‌ها، ریزش مو، خستگی، انگل، کرم روده

طرز تهیه:

یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش
با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

20- دمنوش گیاهی مرزن‌جوش

خواص:

آرام‌بخش اعصاب، بهترین داروی میگرن کهنه و درد شقیقه ها و سردرد، خلط اور، تب بر، اشتها آور، تقویت عمومی بدن، ضد نفخ و ورم معده، اسهال، اخلاط مضره، سرما خوردگی

طرز تهیه:

یک مشت کوچک + دو لیوان  آب جوش
در کتری ریخته با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

21- دمنوش گیاهی ریوند چینی

خواص:

ضد برودت معده و کبد، ضد سرفه مزمن، تنگی نفس، سل، زخم ریه، زخم روده، استسقاء، یرقان، مسهل، ضد دردهای کلیه، مثانه و رحم

طرز تهیه:

چند تکه + مقداری آب که آن را بپوشاند
با شعله مستقیم آرام جوش آورده بعد آن را با شعله غیز مستقیم ۲ الی ۳ ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالویی در آید.

22- دمنوش گیاهی اسطخودوس

خواص:

آرام بخش اعصاب، تقویت‌کننده‌ی سلول‌های مغز، افزایش شیر مادر، تحلیل نفخ و گاز روده، فرح آور، باز کننده‌ی انسداد عروقی، ضد میگرن، زکام ، اسم، برونشیت، دل پیچه، رماتیسم، درد سینه، تنگی نفس، سرفه ، اگزما، ضدعفونی کننده‌ی دستگاه مجاری ادراری

طرز تهیه:

دو قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش
در کتری ریخته با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

23- دمنوش گیاهی فلوس

خواص:

مسهل صفرا، دافع اخلاط فاسد، ضد افسردگی، صرع، میگرن، بواسیر، یبوست مزاج، تقویت اعصاب، قلب، مجاری ادرار، دستگاه تنفسی

طرز تهیه:

یک قاشق غذا خوری + دو لیوان  آب سرد
با شعله مستقیم کمی بجوشد بعد با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

24- دمنوش گیاهی زیره سیاه

خواص:

لطیف کننده، قابض، برطرف کننده بادهای غلیظ، بالا برنده فشار خون، سوزاننده چربی اضافی، تصفیه خون، مدر، افزایش شیر مادر، تحلیلی گاز معده و روده، درمان تنگی نفس، تحریک اشتها، تقویت قلب وعروق معده

طرز تهیه:

یک قاشق مربا خوری + دو لیوان آب جوش
با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

25- دمنوش گیاهی بهار نارنج

خواص:

آرام‌بخش، مفرح، نشاط آور، اشتها آور، تقویت قلب، اعصاب، نیروی جنسی، رفع دل پیچه و گاز معده، تسکین درد سینه و سردرد‌های عصبی

طرز تهیه:

یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش
با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

26- دمنوش گیاهی برگ درخت به

خواص:

قابض، نرم کننده‌ی سینه، مقوی قلب، مفرح، نشاط آور

طرز تهیه:

۱۰ تا ۱۵ عدد برگ را ۲۰ دقیقه خیسانده و بشویید + یک لیتر آب
در قوری ترجیحا ظرف مسی حرارت دهید و به محض اینکه به جوش آمده فورا شعله را ملایم کنید تا آب بدون حرکت  شروع به بخار کند و گاهی برگ ها را بر هم بزنید زمانی که یک سوم آن بخار شد چای آماده است. (می توانید از هل یا چوب دارچین برای برای معطر کردن استفاده کنید)

27- دمنوش گیاهی افتیمون

خواص:

تحلیل برنده ورم‌ها، لطیف‌کننده، بازکننده‌ی انسداد و مفرح قلب، جهت بیماری‌های مغز و اعصاب مانند سردرد، تشنج، افسردگی، وسواس و بیماری‌های مفاصل مفید است. از آنجایی که بسیار لطیف و ضعیف است جوشاندن و کوبیدن آن سبب از بین رفتن خاصیت آن می شود. برای آرامش و تقویت اعصاب دم کرده افتیمون بخورید. تاثیر آن روی سر خوب است. برای آلزایمر نیز مفید است.

 طرز تهیه:

هنگام مصرف نباید آن را نرم کوبید و یا زیاد جوشاند
با شعله غیر مستقیم و خیلی آهسته و طولانی مدت دم کنید.
{مصرف زیاد آن برای گرم مزاجان مضر است.}

28- دمنوش گیاهی برگ زیتون

خواص:

مناسب برای سیستم گردش خون، مفید در رفع اختلالات خواب

طرز تهیه:

دو قاشق چای‌خوری از برگ زیتون + دو لیوان آب جوش
بعد از ده دقیقه آن را صاف و در صورت تمایل با عسل شیرین کرده و میل نمایید.
{هر شب یک فنجان قبل از خواب}

29- دمنوش گیاهی بومادران

خواص:

مفید در رفع ناراحتی‌های معده و مشکلات صفراوی، مؤثر در برطرف نمودن بی‌اشتهایی

طرز تهیه:

یک قاشق چای خوری بومادران خرد شده + یک فنجان آب جوش
بجوشانید و بعد از پانزده دقیقه صاف نمایید. روزانه دو تا سه فنجان از آن را بنوشید.
{چنان چه بعد از مصرف این چای دچار خارش یا قرمزی پوست شدید، فوراً مصرف آن را قطع کنید. درصورتی که ناراحتی خاصی دارید، قبل از مصرف با پزشک مشورت نمایید.}

30- دمنوش گیاهی تخم کتان

خواص:

غرغره آن برای درمان گلودرد مفید است.

طرز تهیه:

یک قاشق چای خوری + یک چهارم لیتر آب
گاهی هم بزنید. بعد از یک ساعت، آن را از صافی رد کنید.
هر بار قبل از مصرف،کمی آن را گرم کنید.
روزانه پنج بار آن را غرغره نمایید.

31- دمنوش گیاهی گشنیز

خواص:

ضد نفخ، تسهیل‌کننده هضم

طرز تهیه:

یک قاشق چای خوری گشنیز خرد شده + یک فنجان آب جوش
به مدت پنج دقیقه دم کنید. بعد آن را صاف کرده و به صورت گرم (بعد از غذا) بنوشید.

32- دمنوش گیاهی تمشک خشک

خواص:

مؤثر در درمان اسهال ناشی از مسمومیت (تمشک خشک)

طرز تهیه:

دو قاشق غذاخوری تمشک خشک شده + دو لیوان آب سرد
به مدت ده دقیقه بجوشانید. بعد آن را صاف کرده و بنوشید.
{مصرف تمشک تازه نه تنها در درمان اسهال مفید نیست بلکه ممکن است باعث تشدید آن شود.}

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫4 دیدگاه ها

  1. چای ترش یا چای قرمز که به چای مکه نیز معروف است از گیاه رز چینی تهیه میشود که از گلبرگ آن میتوان بعنوان نوشیدنی استفاده کرد.چای هیبیسکوس دارای رنگ قرمز و طعم ترش است.
    در عهد باستان از چای سرخ به عنوان شاداب کننده و رفع کننده ی عوارض بیماری های قلبی استفاده میکردند.
    مصرف این محصول در تعدادی از فرهنگ ها مانند چین،مکزیک و حتی اروپا وجود دارد.در سودان و مصر بعنوان یک نوشیدنی تشریفاتی در جشن های رسمی از آن استفاده می کنند.
    این چای یکی از نوشیدنی های مناسب برای کسانی که می خواهند جایگزین مناسبی برای چای پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا