Notice: fwrite(): write of 661 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded in /home/magasanteb/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 43
آنچه در مورد پوست نوزاد باید بدانید – مجله آسان طب

آنچه در مورد پوست نوزاد باید بدانید

پوست نوزاد و راههای حفاظت از آن موضوع این بخش از مجله پزشکی اسان طب است. پوست نوزاد بسیار نازک و ظریف است و شما باید از پوست نوزاد به خوبی مراقبت کنید. مخصوصا در بخش ناحیه تناسلی چون با ادرار زیاد تماس دارد و ممکن است دچار سوختگی شود. اجازه ندهید کسی صورن نوزاد را ببوسد. چون ممکن است جوش بزند. همچنین بین پاهای او را مدام چرب کنید تا دچار سوختگی نشود. پوشک او را هم دیر به دیر عوض نکنید.

پوست نوزاد

پوست نوزاد پس از تولد

پوست نوزاد پس از تولد توسط چربی خاصی بنام ورنیک پوشیده است. ورنیکس یک ماده چرب و سفید رنگ است که در دوران جنینی نیز بدن جنین را پوشانده و از آن محافظت می کند و باعث سهولت خروج جنین حین پروسه زایمان می شود. پس از تولد نوزاد نیز علاوه بر حفظ درجه حرارت بدن نوزاد، از او در برابر میکروب های مختلف حفاظت می کند. به همین دلیل توصیه می شود این ماده مفید تا چندین ساعت شسته نشود.

رنگ طبیعی پوست نوزاد

رنگ طبیعی پوست نوزاد رسیده قرمز رنگ می باشد. اما در مواردی که نوزاد نارس است و زودتر از موقع متولد می شود، پوست نوزاد قرمز تیره به نظر رسیده، ظریف، نازک و شکننده بوده و براحتی کبود شده و یا خونریزی می کند. اما در نوزادانی که کمی دیرتر از موقع، تولد می یابند، حتی اگر مشکل خاصی نداشته باشند، پوست بچه و نوزاد کمی رنگ پریده تر بوده و مختصری ضخیم تر از سایر نوزادان است.

رنگ نوک انگشتان نوزاد

در 1 تا 2 روز اول پس از تولد رنگ نوک انگشتان دست و پا کمی کبودتر از سایر مناطق بنظر می رسد. این حالت که ناشی از بی ثباتی جریان خون در ابتدای تولد است مشکل خاصی نبوده و بتدریج از بین می رود.

ضایعات مسطح قرمز در سطح پوست نوزاد

روی پوست صورت نوزاد بویژه پشت لب بالایی، بالای بینی، پشت پلک ها و همچنین ناحیه پشت گردن ضایعات مسطح قرمز رنگی دیده می شود. این حالت که ناشی از تجمع عروق مویرگی ریز در زیر پوست است، ایرادی نداشته و در اغلب موارد بتدریج با افزایش سن از بین می رود. جالب اینکه در مواقع جیغ کشیدن و یا گریه کردن رنگ این ضایعات تشدید می یابد.

پوست نوزاد

لکه های مغولی در پوست نوزاد

لکه های مغولی، لکه هایی با حدود مشخص به رنگ خاکستری یا آبی تیرهع بوده که در بسیاری از نوزادان سیاه پوست و گاهی نیز در نوزادان سفید پوست در ناحیه باسن، پشت کمر و حتی گاهی در سایر مناطق دیده می شود. این ضایعات که در اصطلاح عامیانه ماه گرفتگی گفته می شود (و به آن هیچ ربطی ندارد). هیچ اهمیت بالینی نداشته و اغلب در عرض یکسال پس از تولد از بین می رود.

ضایعات سفید در پوست نوزاد

ضایعاتی مروارید شکل و سفید که روی پوست ناحیه گونه ها و گاهی پیشانی، بینی و چله نوزادان دیده می شود. میلیا نام داشته. ناشی از ناکامل بودن ساختمان پوست نوزاد بوده و بتدریج بعد از چند ماه از بین می رود.

در صورتی که به اطلاعات بیشتری در مورد میلیا احتیاج دارید به اینجا ( میلیا چیست ) مراجعه کنید.

ضایعات سفید در زمینه حاشیه قرمز رنگ

در روز 2 تا 3 روز پس از تولد ضایعات سفید بسیار کوچکی در زمینه حاشیه قرمز رنگی روی پوست صورت، تنه و اندام ها ظاهر می شود و معمولاً طی روز های 6 تا 7 پس از تولد از بین می رود. این ضایعات که اریتم توکسیکوم نام دارد، نیز اهمیت خاصی ندارند.

پوسته روی سر نوزاد

پوسته های روی سر، اختلال شایع و بی خطری است که به صورت پوسته های ظریف و گاهی کاملاً ضخیم، چرب و زرد رنگ است. به این حالت که در اصطلاح کلاه گهواره گفته میشود. ممکن است بین دو هفتگی تا 3 ماهگی دیده شده و معمولاً بعد از چندین ماه خود به خود برطرف می گردد. علت ایجاد این پوسته ها، آنست که غدد چربی موجود در پوست سر بیش از حد چربی ترشح می کنند و این چربی ها تبدیل به پوسته هایی خشک می شوند و می ریزند.به گزارش آسان طب، برای برداشتن پوسته ها بهترین راه، استفاده از روغن مخصوص کودک یا روغن زیتون قبل از حمام بوده، تا پوسته ها بریزند و با استفاده یک شامپوی ملایم مخصوص بچه شسته شود.

زردی نوزاد در پوست نوزاد

زردی نوزاد نیز یکی از دیگر حالات پوستی است که معمولاً روز 2 تا 3 پس از تولد آغاز شده به تدریج به سمت سینه و شکم گسترش یافته و در اینصورت بررسی و اقدامات لازم دارد. در صورت گریه کردن و بی قراری رنگ زرد در اطراف بینی و لبها مشخص تر خواهد بود.

لازم بذکر است بیشتر موارد فوق گرچه بی اهمیت و بی خطر است، اما به جهت افتراق از علل جدی و مهم باید توسط پزشک مشاهده شوند.

مراقبت از پوست نوزاد
مراقبت از پوست نوزاد

امیدواریم از اطلاعاتی که در این قسمت درباره پوست نوزاد تقدیم کردیم استفاده لازم را برده باشید. سعی کنید بعد از دستشویی کردن نوزاد نه همیشه ولی زود به زود او را با اب ولرم بشویید و خشک کنید.

همچنین با کرم و پودر بچه محل را بمالید تا جوش نزند و دچار سوختگی نشود.

همچنین بوس کردن نوزاد مخصوصا پوست نواد در صورت هم ممکن است باعث جوش زدن شود. چون پوست نوزاد بسیار ظریف و حساس است.

منبع :

مجله کودک سالم

ASANTEB.COM

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/magasanteb/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/magasanteb/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/magasante...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/magasanteb/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35