بیماری جرب یا گال (خارش بدن )

بیماری جرب که یک بیماری واگیردار پوستی می باشد که توسط یک نوع حشره ی انگل بسیار کوچک به نام سارکوپت اسکابیه که با چشم قابل دیدن نیست ایجاد می شود. حشره ماده در داخل پوست انسان تونل هایی ایجاد می کند و در داخل تونل ها تخم گذاری می نماید. تونلها معمولا بر روی دست، مچ دست آرنج و به خصوص میان انگشتان ایجاد می شود. در ناحیه تناسلی نیز ممکن است این مشکل پیدا شود.

بیماری جرب یا بیماری گال

بیماری جرب یا گال چیست ؟

تخم گذاری و حرکت انگل ماده در تونل ها به خصوص به هنگام شب سبب ایجاد خارش های بسیار شدید و آزاردهنده می شود اما در روز تقریبا احساس خارش وجود ندارد . گاهی در بیماری جرب خارش دادن مکرر و شدید سبب ایجاد خراش و زخم و عفونت ثانویه و پیدایش زخم های چرکین می شود ، معمولا همزمان با خارش دانه های کوچک سرخ رنگی در بعضی قسمتهای مثل لای انگشتان ، شکم ، زیر بغل ، کشاله ران ، اندام های تناسلی پیدا می شود میزان ابتلا به این بیماری را در جهان حدود 300 میلیون مورد در سال تخمین می زنند. ضمنا معمولا هر 10 تا 15 سال ابتلا به بیماری جرب به صورت اپیدمی (همه گیر) شیوع پیدا می کند . سابقا برای درمان مبتلایان به بیماری جرب بیشتر از پماد گوگرد دار(نگاهی به کبالت ، کرومیوم و گوگرد ) بنزیل بنزوات ، لیندین استفاده می کردند اما امروزه استفاده از لیندین ، پرومترین و کروتامینون بیشتر معمول است .

پیشگیری و درمان بیماری جرب

به گزارش بخش پوست ، مو و زیبایی سایت اسان طب ، برای پیشگیری از گسترش بیماری گال باید فورا افراد مبتلا را از دیگران جدا کنند و نسبت به درمان انها اقدام نمایند . و تا خاتمه درمان به انها مرخصی بدهند و اجازه حضور در میان افراد سالم را ندهند . لباس و ملحفه بیمار را که طی 3 روز قبل از شروع درمان مورد استفاده او بوده باید با استفاده از آب داغ با مواد شوینده ویا صابون شستشو دهند و در دمای بالا خشک کنند که منجر به مرگ انگل و از بین رفتن تخم های آن شود .

در درمان و پیشگیری بیماری جرب از محلول 10 درصد دتول ( 1 پیمانه دتول در 9 پیمانه آب ) نیز می توان استفاده کرد به این ترتیب که لباس و ملحفه را مدت 1 ساعت در این محلول قرار داد . حتی توصیه می شود با خارج کردن افراد از اطاق و بستن منافذ از دود گرد یا گازهای مناسب دیگر برای از بین بردن این انگل استفاده نمایند . اساس پیشگیری از این بیماری ، رعایت نظافت شخصی و عدم استفاده از لباس ها و رخت خواب و ملحفه و پتوی مورد استفاده دیگران و اقدامات خاصی که اشاره کردیم باشد .

بیماری جرب یا گال موضوع این بخش از سایت ما بود. امیدواریم از مطالعه این بخش بهره مند شده باشید.

اگر شما هم اطلاعاتی در این زمینه دارید لطفا در بخش نظرات بیان کنید تا دیگران از ان بهره ببرند.

منبع :

ASANTEB.COM

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا